Littekentherapie richt zich op de verbetering van doorbloeding en elasticiteit van littekens.
Klachten zoals verkleving, verharding en bewegingsbeperkingen verminderen of worden geheel opgeheven. Daarnaast is de behandeling gericht op vermindering van jeuk, pijn, roodheid en hypertrofie (verdikking van het littekenweefsel).
Littekentherapie bestaat uit verschillende onderdelen, die vaak gecombineerd worden toegepast.

Manuele littekentherapie
Door middel van speciale massagetechnieken zal de doorbloeding verbeteren en het weefsel versoepelen.

Endermotherapie (LPG Wellbox)
Endermotherapie is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage. Weefselblokkades worden opgeheven en de bloed- en lymfecirculatie zullen sterk verbeteren. De huid wordt tijdens de behandeling middels zuiging gelift, gemasseerd en op- en afgerold. Na de behandeling zal het bindweefsel zacht en soepel aanvoelen. Endermotherapie kan onder andere worden toegepast bij littekens na brandwonden, verkleefde littekens, hypertrofische littekens, fibrose, bestraalde huid en als voor- en/of nabehandeling van chirurgische ingrepen (liposuctie)

Fascietechniek
De fascie is een bijzonder bindweefsel dat alle weefsels en organen omsluit en een aaneengesloten geheel vormt binnen het lichaam. De fascie geeft ondersteuning, bescherming en structuur aan het lichaam. Wanneer de onderlinge samenhang uit balans raakt door littekenweefsel als gevolg van een operatie, radiotherapie of een ongeval heeft de fascie minder ruimte en komt deze onder spanning te staan. Hierdoor ontstaan blokkades. Deze blokkades kunnen leiden tot pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen of benauwdheid. Fascietechnieken worden toegepast om de blokkades in het bindweefsel los te maken. De ontstane klachten zullen verminderen of geheel worden opgeheven. Daarnaast heeft het een positief effect op de doorbloeding van weefsel en op de werking van het lymfesysteem.

Micro needling
Micro needling is een effectieve techniek om huidverbetering te bewerkstelligen. Steriele naaldjes komen vibrerend op de huid terecht en maken kleine kanaaltjes. De kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘beschadigen’ de huid genoeg om deze te activeren. Het natuurlijke herstelproces wordt in werking gezet. De aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd door de prikkeling in het bindweefsel.

 

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft worden behandelingen (grotendeels) vergoed. Voor meer informatie kunt u uw zorgverzekeraar of polisvoorwaarden raadplegen.