Donkere, goedaardige pigmentvlekken kunnen door de huidtherapeut behandeld worden middels een pigmentlaser. De laser geeft zijn energie af aan het pigment in de huid, waarna het pigment zal worden vernietigd. Er zal geen beschadiging aan overige huidstructuren optreden.

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. De pigmentvlek zal na de behandeling met de pigmentlaser wit/grijs verkleuren. Dit is een teken dat het pigment wordt verdampt. De genezing van het behandelde gebied gaat gepaard met de vorming van donkergekleurde schilfertjes. Deze schilfertjes zullen vanzelf ‘afbladderen’. Het is belangrijk dat u niet aan de schilfertjes gaat krabben. Gebruik liever een vette zalf of crème om de mogelijke jeuk te verminderen.

Het te behandelen gebied mag niet aan de zon/zonnebank worden blootgesteld, 6 weken voor en 6 weken na de laserbehandeling. Het is belangrijk dat u uw huid beschermt met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, SPF30 of SPF50. Dit om pigmentverschuivingen te voorkomen.