Ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam kan verwijdert worden middels laserontharing.
Laserontharing is in principe geschikt voor iedereen, zowel mannen als vrouwen. Ook is het mogelijk verschillende huidtypes en haarsoorten te behandelen. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Lichte donshaartjes of witte/grijze stugge haren reageren niet op laserontharing. Dit door het gebrek aan donker pigment in de haarzakjes. Negroïde huidtypes reageren ook minder goed op laserontharing, omdat er in de huid juist veel pigment aanwezig is. Dit geldt ook voor zongebruinde huiden.

Voor een effectieve behandeling is het belangrijk dat de beharing donker gepigmenteerd is. Het laserlicht wordt namelijk opgenomen door het pigment van de haar. Hier wordt het laserlicht omgezet in warmte, de warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje. Wanneer het haarzakje vernietigd is, kan er geen nieuwe haar meer groeien. Haargroei kent verschillende fases; de groeifase, rustfase en uitvalfase. Alleen de haren in de groeifase zitten vast aan de voedingsbodem van het haarzakje. De haren die in de rust- of uitvalfase zitten zullen onvoldoende behandeld worden om definitief te verdwijnen. Hierdoor zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken. De laserbehandeling zal met tussenpozen van een paar weken worden herhaald. De behandelfrequentie is afhankelijk van het te behandelen gebied. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid, kleur, dikte en locatie van de beharing. Gemiddeld vinden er 5 tot 8 behandelingen plaats om het gewenste resultaat te bereiken.

Laserontharing is niet geheel pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. Na de behandeling zal de huid rood worden en kan er zwelling ontstaan. Dit is van voorbijgaande aard. Het te behandelen gebied mag niet aan de zon/zonnebank worden blootgesteld, 6 weken voor en 6 weken na de laserbehandeling. Gedurende deze periode wordt ook het gebruik van zelf bruinende producten afgeraden. Na de behandeling is het belangrijk dat u uw huid beschermt met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, SPF30 of SPF50. Dit om pigmentverschuivingen te voorkomen.

Laserontharing iets voor u? Maak dan nu een afspraak voor een gratis intakegesprek met de huidtherapeut.

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft worden behandelingen in het gelaat (grotendeels) vergoed. Voor meer informatie kunt u uw zorgverzekeraar of polisvoorwaarden raadplegen. U bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de facturen met uw zorgverzekeraar.