Steelwratjes en ouderdomswratten zijn goedaardige tumoren van de huid die op verschillende manieren effectief behandeld kunnen worden.

Curettage
Curettage kan worden toegepast bij steelwratjes (fibromen) en ouderdomswratjes (verruca seborrohica). Er wordt gebruik gemaakt van een steriel, scherp metalen ringetje om de wratten te verwijderen. De wratten worden door middel van de curette weg geschraapt. De huid wordt voorzichtig en oppervlakkig behandeld. Er zal een schaafwondje ontstaan. Omdat de behandeling oppervlakkig is zal de huid zich zonder littekenvorming herstellen.

Na de behandeling is de huid kwetsbaar voor de zon, het is belangrijk uw huid gedurende 6 weken te beschermen met een SPF30 of SPF50.

SpotAway steelwratjes (fibromen)
De SpotAway wordt gebruikt bij het verwijderen van steelwratjes, ook wel fibromen genoemd. Het apparaat werkt op een veilige laagstroom. De puntige elektrode wordt net boven het wratje gehouden. Er ontstaan vonkjes tussen de elektrode en het steelwratje. Kleine wratten zullen hierdoor verschrompelen. De wat grotere wratten zullen van de huid worden weggebrand.
Na de behandeling ontstaat een korstje dat na enkele dagen vanzelf afvalt. Het gehele genezingsproces duurt ongeveer zeven tot veertien dagen. Omdat de behandeling oppervlakkig is zal de huid zich zonder littekenvorming herstellen. Na de behandeling is de huid kwetsbaar voor de zon, het is belangrijk uw huid gedurende 6 weken te beschermen met een SPF30 of SPF50.

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, kunnen fibromen meestal in één tot drie behandelingen verwijderd worden. Sommige fibromen hebben de neiging om weer terug te komen. In dat geval kan het wenselijk zijn een herhaalbehandeling uit te voeren.