Camouflagetherapie kan worden toegepast wanneer er sprake is van huidkleurverschillen. Men kan denken aan huidkleurverschillen ontstaan als gevolg van vitiligo, pigmentvlekken of zonneschade.
De keuze van behandelmethode is afhankelijk van het type pigmentvlek, de locatie, de uitgebreidheid en de diepte van het pigment. Soms is het advies meerdere behandelmethoden te combineren. Tijdens het intakegesprek wordt u geadviseerd over de geschikte behandelmogelijkheden voor uw huid:

beMineral®
De concealers en foundations van beMineral® kunnen worden toegepast wanneer er sprake is van huidkleurverschillen. De huidtherapeut zoekt samen met u een camouflagekleur die uw natuurlijke huidtint zo veel mogelijk benadert. De concealer en/of foundation zal de huidkleurverschillen tijdelijk bedekken. Tijdens een consult krijgt u advies en instructies, zodat u thuis het product op een natuurlijke manier weet aan te brengen.

De beMineral® Perfect Cover Concealer is goed gepigmenteerd en heeft daarom een prachtig dekkend effect. Mede dankzij het licht reflecterende mica is de Perfect Cover Concealer hét aangewezen product om vrijwel iedere huidoneffenheid zoals littekentjes, vlekjes, donkere kringen en andere huidverkleuringen optimaal te camoufleren. Dankzij de lichtgewicht textuur merk je niet eens dat je het draagt.

De foundations van beMineral® bevatten de natuurlijke 100% zuivere mineralen Mica, IJzeroxide en Titaniumdioxide en zijn geheel vrij van chemicaliën, conserveringsmiddelen, geurstoffen, wax, olie en/of talk.
De foundations van beMineral® bieden een perfecte dekking en zijn zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. De foundations zien er uit als poeder, maar voelen aan als een zachte crème foundation. Ze geven uw huid een natuurlijke, zijdeachtige glans, zonder de huid te verstoppen, zoals veel traditionele make-up producten dat wel doen. De foundations van beMineral® zijn verkrijgbaar in 9 verschillende tinten passend bij de zeer blanke huid tot aan een donkere huid variërend met een gele, roze of rode ondertoon.

Pigmentlaser
Donkere, goedaardige pigmentvlekken kunnen door de huidtherapeut behandeld worden middels een pigmentlaser. De laser geeft zijn energie af aan het pigment in de huid, waarna het pigment zal worden vernietigd. Er zal geen beschadiging aan overige huidstructuren optreden.

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. De pigmentvlek zal na de behandeling met de pigmentlaser wit/grijs verkleuren. Dit is een teken dat het pigment wordt verdampt. De genezing van het behandelde gebied gaat gepaard met de vorming van donkergekleurde schilfertjes. Deze schilfertjes zullen vanzelf ‘afbladderen’. Het is belangrijk dat u niet aan de schilfertjes gaat krabben. Gebruik liever een vette zalf of crème om de mogelijke jeuk te verminderen.

Het te behandelen gebied mag niet aan de zon/zonnebank worden blootgesteld, 6 weken voor en 6 weken na de laserbehandeling. Het is belangrijk dat u uw huid beschermt met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, SPF30 of SPF50. Dit om pigmentverschuivingen te voorkomen.

Chemische peeling
Een chemische peeling bevat natuurlijke zuren zoals, glycolzuur, melkzuur, salicylzuur of TriCloorAzijnzuur. Een chemische peeling zorgt ervoor dat de verbinding tussen de cellen zal verbreken, waardoor de huidcellen loslaten. De dode huidcellen zullen in versneld tempo afschilferen. De vorming van jonge, nieuwe cellen wordt in de diepere huidlagen gestimuleerd.

Femke Strang Huidkliniek werkt met de chemische peelings van Lira Clinical.

Vooraf aan de behandeling wordt er altijd gebruik gemaakt van de Primer Plus Solution. Deze oplossing zal de huid voorbereiden op de peel behandeling. De zuren bevorderen de penetratie van de peeling. De overige ingrediënten hebben een kalmerend effect op de huid en dragen bij aan een beter herstel.

Afhankelijk van de hulpvraag, uw wensen en verwachtingen zal er gekozen worden voor een passende peeling.

Direct na de behandeling zal de huid licht roze tot rood van kleur zijn. Het is belangrijk zonlicht te vermijden. Het is raadzaam uw huid gedurende de gehele kuur te beschermen met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, SPF30 of SPF50. Dit om het ontstaan van hyperpigmentaties te voorkomen. Twee tot vier dagen na de behandeling zal de huid gaan schilferen en droog aanvoelen. Ga niet krabben aan eventuele korstjes of schilfers. Deze zullen vanzelf ‘afbladderen’.