Chemische peeling
Een chemische peeling bevat natuurlijke zuren zoals, glycolzuur, melkzuur, salicylzuur of TriCloorAzijnzuur. Een chemische peeling zorgt ervoor dat de verbinding tussen de cellen zal verbreken, waardoor de huidcellen loslaten. De dode huidcellen zullen in versneld tempo afschilferen. De vorming van jonge, nieuwe cellen wordt in de diepere huidlagen gestimuleerd. Femke Strang Huidkliniek werkt met de chemische peelings van Lira Clinical. Vooraf aan de behandeling wordt er altijd gebruik gemaakt van de Primer Plus Solution. Deze oplossing zal de huid voorbereiden op de peel behandeling. De zuren bevorderen de penetratie van de peeling. De overige ingrediënten hebben een kalmerend effect op de huid en dragen bij aan een beter herstel. Afhankelijk van de hulpvraag, uw wensen en verwachtingen zal er gekozen worden voor een passende peeling.

Direct na de behandeling zal de huid licht roze tot rood van kleur zijn. Het is belangrijk zonlicht te vermijden. Het is raadzaam uw huid gedurende de gehele kuur te beschermen met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, SPF30 of SPF50. Dit om het ontstaan van hyperpigmentaties te voorkomen. Twee tot vier dagen na de behandeling zal de huid gaan schilferen en droog aanvoelen. Ga niet krabben aan eventuele korstjes of schilfers. Deze zullen vanzelf ‘afbladderen’.

Micro needling
Micro needling is een effectieve techniek om huidverbetering te bewerkstelligen. Steriele naaldjes komen vibrerend op de huid terecht en maken kleine kanaaltjes. De kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘beschadigen’ de huid genoeg om deze te activeren. Het natuurlijke herstelproces wordt in werking gezet. De aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd door de prikkeling in het bindweefsel.

Persoonlijk productadvies
Paula’s Choice
Omdat huidverzorgingsproducten effectief moeten zijn en doen wat ze beloven adviseert Femke Strang Huidkliniek de producten van Paula’s Choice. Eerlijkheid, transparantie en wetenschappelijk bewezen effectieve ingrediënten vormen de basis van Paula’s Choice.

De producten worden ‘slim’ verpakt.
Er wordt gekozen voor het gebruik van onder andere ondoorzichtige tubes en luchtdichte pompflacons om de werkzame ingrediënten te beschermen tegen lucht, licht en bacteriën.

De producten zijn niet-irriterend.
Dit betekent dat er geen geurstoffen, kleurstoffen of ingrediënten aan de producten worden toegevoegd die de conditie of het functioneren van de huid zouden kunnen schaden.

De producten zijn dierproefvrij.
Paula’s Choice heeft nooit dierproeven gedaan en zal dat ook nooit doen. Paula’s Choice is onderdeel van het Leaping Bunny Program. Dit houdt in dat de producten niet op dieren worden getest, maar ook dat de ingrediëntenleveranciers dat niet doen.

De producten van Paula’s Choice kunnen worden ingezet bij een breed scala aan huidproblemen. Denk hierbij aan de behandeling van acne, acnelittekens, post-inflammatoire hyperpigmentaties, pigmentproblemen, rosacea, rimpels en grove poriën.

beMineral
Naast de huidverzorging van Paula’s Choice adviseren we de
100% zuivere minerale make-up van het merk beMineral.

beMineral is een zuivere minerale make-up lijn. Voor de ontwikkeling lag de lat hoog. De make-up moest natuurlijk zijn, een jeugdige uitstraling geven, een perfecte camouflage bieden, waterafstotend zijn en beschermen tegen UV-straling. En dat alles zonder dat je voelt dat je make-up op hebt. De foundations bevatten slechts 3 ingrediënten: Mica, IJzeroxide en Titaniumdioxide. Dit zijn 100% zuivere mineralen. Hierdoor zijn de beMineral producten geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid.
De mineralen komen in de natuur voor en verschillen in kleur, afhankelijk van de natuurlijke elementen die aanwezig zijn bij hun vorming in de aarde. Wanneer de ingrediënten eenmaal zijn ontgonnen, worden ze bewerkt middels een proces dat bestaat uit slijpen, schaven en mengen, waardoor een lichtbreking ontstaat die een enorme verscheidenheid aan kleuren biedt. Tevens zorgt deze bewerking voor een zeer laag moleculair gewicht, waardoor beMineral make-up niet alleen zeer prettig aanvoelt op de huid, maar bovendien zeer zuinig is in gebruik. beMineral laat de huid vrij ademen en verstopt de poriën niet!
De producten van beMineral zijn geschikt voor jong en oud en voor zowel mannen als vrouwen. beMineral mag sinds januari 2013 officieel het Nederlandse keurmerk ‘proefdiervrij’ dragen.

Tijdens een gratis intakegesprek zal de huidtherapeut uw hulpvraag, wensen en verwachtingen met u bespreken. Aan de hand daarvan wordt er een persoonlijk productadvies opgesteld. Indien nodig worden er controle afspraken gemaakt om samen tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.