Camouflagetherapie kan worden toegepast wanneer er sprake is van huidkleurverschillen. Men kan denken aan huidkleurverschillen ontstaan als gevolg van wijnvlekken, couperose of rosacea.
De keuze van behandelmethode is afhankelijk van het type roodheid, de locatie en de uitgebreidheid. Tijdens het intakegesprek wordt u geadviseerd over de geschikte behandelmogelijkheden voor uw huid:

beMineral®
De concealers en foundations van beMineral® kunnen worden toegepast wanneer er sprake is van huidkleurverschillen.
De huidtherapeut zoekt samen met u een camouflagekleur die uw natuurlijke huidtint zo veel mogelijk benadert. De concealer en/of foundation zal de huidkleurverschillen tijdelijk bedekken. Tijdens een consult krijgt u advies en instructies, zodat u thuis het product op een natuurlijke manier weet aan te brengen.

De beMineral® Perfect Cover Concealer is goed gepigmenteerd en heeft daarom een prachtig dekkend effect. Mede dankzij het licht reflecterende mica is de Perfect Cover Concealer hét aangewezen product om vrijwel iedere huidoneffenheid zoals littekentjes, vlekjes, donkere kringen en andere huidverkleuringen optimaal te camoufleren. Dankzij de lichtgewicht textuur merk je niet eens dat je het draagt.

De foundations van beMineral® bevatten de natuurlijke 100% zuivere mineralen Mica, IJzeroxide en Titaniumdioxide en zijn geheel vrij van chemicaliën, conserveringsmiddelen, geurstoffen, wax, olie en/of talk.
De foundations van beMineral® bieden een perfecte dekking en zijn zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. De foundations zien er uit als poeder, maar voelen aan als een zachte crème foundation. Ze geven uw huid een natuurlijke, zijdeachtige glans, zonder de huid te verstoppen, zoals veel traditionele make-up producten dat wel doen. De foundations van beMineral® zijn verkrijgbaar in 9 verschillende tinten passend bij de zeer blanke huid tot aan een donkere huid variërend met een gele, roze of rode ondertoon.

Vaatlaser
Zichtbare vaatjes in het gelaat kunnen behandeld worden met een vaatlaser. De vaatjes kunnen kwetsbaar zijn en de vaatwanden verzwakt. Wanneer de vaatwanden verzwakt raken worden de bloedvaatjes duidelijk zichtbaar. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen; overmatig zonnen, veroudering, overmatig alcoholgebruik, roken en/of erfelijke aanleg.

Het laserlicht dringt door de huid, zonder deze te beschadigen, en geeft zijn energie af aan het oxyhemoglobine van het bloed. De vaatwanden zullen samentrekken. Het lichaam heeft vervolgens ongeveer 6 weken nodig om de vaatrestanten op te ruimen. Het uiteindelijke resultaat is dan ook pas na 6 weken duidelijk zichtbaar.
Na de behandeling zal de huid rood worden en kan er zwelling ontstaan. Dit is van voorbijgaande aard.
Het te behandelen gebied mag niet aan de zon/zonnebank worden blootgesteld, 6 weken voor en 6 weken na de laserbehandeling. Het is belangrijk dat u uw huid beschermt met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, SPF30 of SPF50. Dit om pigmentverschuivingen te voorkomen. Ook raden we intensief sporten, baden en sauna af de eerste 48 uur na de behandeling. Door de warmteontwikkeling kan er vaatverwijding ontstaan.

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft worden behandelingen (grotendeels) vergoed. Voor meer informatie kunt u uw zorgverzekeraar of polisvoorwaarden raadplegen. U bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de facturen met uw zorgverzekeraar.